ODENSE Logo professionel

Sjove fastelavns- eller valentinsboller

Sjove fastelavnsboller med ansigt - eller lav dine fastelavnsboller om til Valentinsboller og pynt med røde marcipanhjerter.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 100 stk.:
  • Bløddej

  • 500 g Sødmælk
  • 200 g Gær
  • 100 g Sukker
  • 300 g Past. æg
  • 1500 g Margarine
  • 2000 g Hvedemel (koldt evt. fra fryser)
  • Borgmestermasse

  • 1500 g Borgmestermasse
  • Creme

  • 1000 g Vand
  • 400 g Koldcremepulver
  • Forskellige farver overtræksmarcipan fx

  • ODENSE Overtræksmarcipan - Rosa 2,5 kg
  • ODENSE Overtræksmarcipan - Gul 2,5 kg
  • ODENSE Overtræksmarcipan - Grøn 2,5 kg
  • ODENSE Overtræksmarcipan - Rød 2,5 kg

Sådan gør du

Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.

OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.

Creme 
Vand og cremepulver piskes sammen.

Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse og 15 g creme sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240°C grader i 8-9 minutter. 

Bollerne kan flækkes og lægges sammen med flødeskum.

Tunger stikkes ud i forskellige farver, ODENSE Overtræksmarcipan.

Øjne og hat laves med hvid eller brun glasur.

Tip

Meget velegnet til at fryse i rå dej.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.