Sjove fastelavns- eller valentinsboller
Sjove fastelavnsboller med ansigt - eller lav dine fastelavnsboller om til Valentinsboller og pynt med røde marcipanhjerter.
Ingredienser
Bløddej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Past. æg
- 1500 g Margarine
- 2000 g Hvedemel (koldt evt. fra fryser)
Borgmestermasse
- 1500 g Borgmestermasse
Creme
- 1000 g Vand
- 400 g Koldcremepulver
Forskellige farver overtræksmarcipan fx
- ODENSE Overtræksmarcipan - Rosa 2,5 kg
- ODENSE Overtræksmarcipan - Gul 2,5 kg
- ODENSE Overtræksmarcipan - Grøn 2,5 kg
- ODENSE Overtræksmarcipan - Rød 2,5 kg
Sådan gør du
Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
Creme
Vand og cremepulver piskes sammen.
Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse og 15 g creme sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240°C grader i 8-9 minutter.
Bollerne kan flækkes og lægges sammen med flødeskum.
Tunger stikkes ud i forskellige farver, ODENSE Overtræksmarcipan.
Øjne og hat laves med hvid eller brun glasur.
Tip
Meget velegnet til at fryse i rå dej.