Fætterlavnsboller
Den populære Fætterlavnsbolle blev lanceret i 1990'erne.
Ingredienser
Borgmestermasse
- 3000 g Borgmestermasse
Bløddej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Past. æg
- 1500 g Margarine
- 2000 g Hvedemel (koldt evt. fra fryseren)
Creme med kagedrys
- 1000 g Vand
- 400 g Koldcremepulver
- 200 g ODENSE Kagedrys - 3 kg - KOMMER SNART I NY EMBALLAGE!
Sådan gør du
Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 min. Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10 x 10 cm med sporejern.
10 g borgmestermasse og 20 g creme med kagedrys (1 kg creme blandes med 200 g ODENSE Kagedrys) sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller.
Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 min.
Afpyntes med glasur.
Tip
Velegnet til at fryse i rå dej.