Fastelavnsboller med nougatcreme
"Fastelavnsbolle i nye klæder" - den kendte opskrift med bløddej og borgmestermasse er blevet frisket op med fyld af en lækker nougatcreme.
Ingredienser
Bløddej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Past. æg
- 1500 g Margarine
- 2000 g Hvedemel (koldt evt. fra fryser)
Borgmestermasse
- 1500 g Borgmestermasse
Flødeskum
- 1600 g Piskefløde
Nougatcreme
- 400 g ODENSE Nuss Nougat - 1 kg eller
- 400 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
- 1200 g Piskefløde
Sådan gør du
Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i ca. 10,5 x 10,5 cm med sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240°C grader i 8-9 minutter.
Flødeskum
Pisk til en fast flødeskum.
Nougatcreme
Smelt nougat og pisk fløden let. Vend hurtigt ca. 1/3 af flødeskummet i den smeltede nougat og der efter vendes forsigtigt den sidste 2/3 af flødeskummet i.
Flæk fastelavnsbollen og sprøjt bunden op med 16 g flødeskum pr. bolle, rundt i kanten. Fyld op med 16 g nougatcreme i midten.
Drys toppen med flormelis og pynt med en roset af nougatcreme, en høvlet nougatflage (brug en tyndskræller) og evt. skovsyre.
Tip
Meget velegnet til at fryse i rå dej.