ODENSE Logo professionel

Fastelavnsboller med nougatcreme

"Fastelavnsbolle i nye klæder" - den kendte opskrift med bløddej og borgmestermasse er blevet frisket op med fyld af en lækker nougatcreme.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 100 stk.:

Sådan gør du

Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.

Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.

Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i ca. 10,5 x 10,5 cm med  sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240°C grader i 8-9 minutter. 

Flødeskum 
Pisk til en fast flødeskum.

Nougatcreme
Smelt nougat og pisk fløden let. Vend hurtigt ca. 1/3 af flødeskummet i den smeltede nougat og der efter vendes forsigtigt den sidste 2/3 af flødeskummet i.

Flæk fastelavnsbollen og sprøjt bunden op med 16 g flødeskum pr. bolle, rundt i kanten. Fyld op med 16 g nougatcreme i midten.

Drys toppen med flormelis og pynt med en roset af nougatcreme, en høvlet nougatflage (brug en tyndskræller) og evt. skovsyre.

Tip

Meget velegnet til at fryse i rå dej.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.