Fastelavnsboller med nougat
Fristende fastelavnsboller med nougat.
Ingredienser
Bløddej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Past. æg
- 1500 g Margarine
- 2000 g Hvedemel (koldt evt. fra fryser)
Borgmestermasse
- 1500 g Borgmestermasse
Nougatcreme
- 2000 g Piskefløde
- 500 g ODENSE Nuss Nougat - 1 kg
Pynt
- 1000 g ODENSE Nougat 1 - 1 kg
- 200 g ODENSE Mørke Chokoladespåner - 1,5 kg
Sådan gør du
Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240°C grader i 8-9 minutter.
Nougatcreme
Smelt nougat. Pisk fløden til let skum. Pisk hurtigt 1/3 af flødeskummet med den smeltede nougat. Vend forsigtigt det sidste flødeskum i.
Pynt
Toppen af bollerne dyppes i smeltet nougat, evt. tilsat lidt fedtstof og drysses med chokoladespåner. Bollerne flækkes, en ring af flødeskum sprøjtes på kanten og ca. 20 g nougatcreme sprøjtes i midten.
Tip
Meget velegnet til at fryse i rå dej.