Fastelavnsbolle Rødhætte
"Rødhætte" har vi kaldt denne lærke og farverige fastelavnsbolle. En sprød Croissantdej, borgmestermasse, flødecreme vendt med IGOS Fruit Filling eller anden marmelade, fint pyntet med en rød chokoladetop.
Ingredienser
- 2700 g Croissantdej (færdigrullet)
- 1000 g Borgmestermasse
Creme
- 3000 g Flødecreme
- 900 g IGOS Fruit Filling Hindbær 60%, 14 kg (eller anden IGOS Fruit Filling Rabarber, Blåbær eller Æble)
Chokoladeoblat
- 600 g ODENSE Hvide chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 1 g Power Flower Chokoladefarve Rød (eller en anden farve)
- 60 g ODENSE Frysetørret hindbær 15 g
Sådan gør du
Croissantdej rulles ned til 3 mm, borgmestermasse fordeles ovenpå og rulles sammen. Skær snegle på ca. 60 g, læg på plader og lad dem raske.
Bages ca. 16 min. ved 200°C grader.
Flæk sneglene, når de er afkølet.
Creme
Vend flødecremen med frugtfyldningen. Sprøjt cremen på croissantbundene og læg toppen på.
Chokoladeoblat
Hvid chokolade farves med rød farve (Power Flower eller anden farve til chokolade) og tempereres. Chokoladen smøres ud på plastik og inden det har sat sig helt, udstikkes oblater ca. Ø5 cm.
Chokoladen afkøles gerne i pres, så den holder sig lige.
Pynt med en rød chokoladeoblat og frysetørret hindbær/hindbærstøv.
Tip
Tilfør cremen anden smag, brug fx anden marmelade eller IGOS Fruit Filling Rabarber, Blåbær eller Æble, og farv chokoladeoblaten i ønsket farve.