ODENSE Logo professionel

Fastelavnsboller med bløddej

Vidste du, at Odense's opskrift med bløddej, oprindeligt blev udviklet under navnet "Fætterlavnsbolle" i 1990'erne. Det blev en populær "fastelavnskampagne" fra Odense i samarbejde med Fætter BR.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 100 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 100 stk.:
  • Bløddej

  • 500 g Sødmælk
  • 200 g Gær
  • 100 g Sukker
  • 300 g Past. æg
  • 1500 g Margarine
  • 2000 g Hvedemel (koldt evt. fra fryser)
  • Borgmestermasse

  • 1500 g Borgmestermasse
  • Creme

  • 1000 g Vand
  • 400 g Koldcremepulver
  • 280 g Chokolade chunks

Sådan gør du

Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.

OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.

Creme
Vand og cremepulver piskes sammen, chunks tilsættes og piskes i cremen. 

Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse og 15 g creme sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240°C grader i 8-9 minutter. 

Tip

Meget velegnet til at fryse i rå dej.

Kan også deles og fyldes med flødeskum/creme eller andet fyld efter ønske.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.