Fastelavnsboller med bløddej
Vidste du, at Odense's opskrift med bløddej, oprindeligt blev udviklet under navnet "Fætterlavnsbolle" i 1990'erne. Det blev en populær "fastelavnskampagne" fra Odense i samarbejde med Fætter BR.
Ingredienser
Bløddej
- 500 g Sødmælk
- 200 g Gær
- 100 g Sukker
- 300 g Past. æg
- 1500 g Margarine
- 2000 g Hvedemel (koldt evt. fra fryser)
Borgmestermasse
- 1500 g Borgmestermasse
Creme
- 1000 g Vand
- 400 g Koldcremepulver
- 280 g Chokolade chunks
Sådan gør du
Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 minutter.
OBS: Dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.
Creme
Vand og cremepulver piskes sammen, chunks tilsættes og piskes i cremen.
Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10,5 x 10,5 cm sporejern. 15 g borgmestermasse og 15 g creme sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240°C grader i 8-9 minutter.
Tip
Meget velegnet til at fryse i rå dej.
Kan også deles og fyldes med flødeskum/creme eller andet fyld efter ønske.