ODENSE Logo professionel

Fastelavnsboller med kransekage og creme

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 20 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 20 stk.:
  • Dej

  • 250 g Sødmælk
  • 50 g Gær
  • 15 g Sukker
  • 5 g Salt
  • 50 g Æg
  • 75 g Smør , blødt
  • 500 g Hvedemel
  • Creme

  • 150 g Sødmælk
  • 35 g Æggeblommer
  • 40 g Sukker
  • 12 g Majsstivelse
  • 2,5 g Vaniljesukker
  • Kransekagemasse

  • 150 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
  • 50 g Sukker
  • 20 g Æggehvider

Sådan gør du

  1. Gær opløses i lun mælk. Øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes med dejkrog i ca. 10 min. til dejen slipper skålen. Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
  2. Kog mælken op. Pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljesukker let sammen og tilsæt langsomt den varme mælk under piskning. Kom cremen tilbage i gryden og kog den op under piskning og lad den afkøle herefter.
  3. Rør Kranse XX og sukker sammen. Tilsæt æggehvider og rør til en ensartet masse. Man kan også bruge ODENSE Færdig kransekagemasse.
  4. Rul dejen ud til en firkant med en tykkelse på ca. 4 mm og del den i 20 firkanter. Sprøjt 10 g creme og 10 g kransekagemasse midt på hver dejstykke og luk hjørnerne ind på midten over fyldet. Buk de 4 nye hjørner ind til midten også og vend bollen rundt med lukningen ned på bagepladen med bagepapir.
  5. Lad bollerne efterhæve tildækket 30-60 min. og pensel med sammenpisket æg inden bagning. Bages ved 210° C i 10-12 min.
  6. Når bollerne er afkølet, kan de pyntes med ODENSE Nuga’mole eller glasur på toppen og evt. krymmel.

Tip

Bollerne kan laves med anden fyld som ODENSE Råmasse med pistacie eller Cognac råmasse samt ODENSE Nougat. 

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.