ODENSE Logo professionel

Choux med nougat og blåbær

Sprød og lækker fastelavnsbolle, der gemmer på både frugt, nougat og flødeskum.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 60 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 60 stk.:

Sådan gør du

Kiks
Kom sukker og hvedemel i en skål og smuldr smørret heri. Saml dejen og læg den på køl i ca. 1 time. Rul dejen ud på 3 mm og udstik 60 runde stykker på Ø8 cm.

Vandbakkelser
Bring vandet i kog. Tilsæt smør, og lad det smelte. Drys melet i, og rør kraftigt til dejen slipper grydens kant og er glat og fast. Tag gryden af varmen, og afkøl en smule.

Rør æggene i dejen lidt ad gangen, til dejen er helt glat. Sprøjt dejen op, 60 boller af ca. 8 cm i diameter, på bageplader med bagepapir.

Placer en ubagt kiks på toppen af hver vandbakkelse og bag dem i ca. 35-40 min ved 175°C grader, til de er gyldne og hævet flot op.

Fyld og pynt
Pisk fløden til fast skum, og skær en lille top af fastelavnsbollen. Fyld bollen med 15 g IGOS Fruit Filling Blåbær/blåbærmarmelade og 10 g ODENSE Sprøjteklar nougat.

Sprøjt dernæst flødeskum flot op, til bollen er fyldt og læg låget på. Drys med sigtet kakaopulver.

Tip

Inspiration til fyld - Marcipan og rabarberskum
600 g ODENSE Mandelråmasse Valencia
750 g IGOS Fruit Filling Rabarber / eller anden marmelade
3000 g Flødecreme

Skær en lille top af fastelavnsbollen. Flødecreme blandes med rabarber / eller anden marmelade.

Fyld bollen med 10 g groft revet Mandelråmasse Valencia og sprøjt op med rabarberskum til bollen er fyldt og læg låget på. Drys med sigtet kakaopulver.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.