Påskelam
Små søde påskelam bestående af en sprød mørdej, en lækker mazarinmasse og en syrlig lemoncurd. Tærterne kan også pyntes til andre anledninger.
Ingredienser
- 900 g Mørdej med vanilje
- 810 g Mazarinmasse 1:1 uden mel
- 810 g Lemoncurd
Marengs
- 300 g Sukker
- 120 g Vand
- 120 g Past. æggehvider
Chokoladehoveder
- 270 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
- 50 g ODENSE Overtræk Hvid - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
Marengs:
Kog en sukkerlage af sukker og vand. Sukkeret skal være helt opløst. Pisk den varme sukkerlage i æggehviderne, og pisk til marengsen er helt afkølet.
Chokoladehoveder:
Smelt overtræk. Sprøjt hovederne i mørk overtræk og øjne/næse af hvid overtræk.
Samling:
Foer en lille tærteform Ø7 cm med 20 g mørdej og fyld 18 g mazarinmasse. Bag de små tærter ved 200°C grader i ca. 18 min.
Fyld de afkølede tærter med 18 g lemoncurd og frys. Kan med fordel opbevares på frost indtil pyntning.
Pynt tærterne med marengsdutter sprøjtet med ODENSE Stjernetyl 10 mm og chokoladehoveder.
Tip
Holdbarhed 1 døgn med marengs på.