Rabarber makronsnitte
Ingredienser
- 1120 g Butterdej
Rabarber makronmasse
- 340 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 680 g Sukker
- 300 g Frosne Rabarber (drænet vægt)
- 70 g Hvedemel
- 185 g Past. æggehvider
Topping
- 250 g Kagecreme
- 200 g Bagte Rabarber
- 25 g ODENSE Mandelflager - 1 kg
Sådan gør du
Butterdej
Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej.
Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200°C i ca. 25 min.
Rabarber makronmasse
Rabarber tøs op og bages i kantplade i 20 min. ved 100°C. Saften drænes godt fra rabarberne. Bittermasse og sukker røres sammen og de drænede rabarber røres i. Mel tilsættes og æggehvider tilsættes til sidst.
Makronsnitter
Fordel cremen på bunden af butterdejsstængerne og fordel de bagte og drænede rabarberstykker på cremen. Fordel herefter makronmassen på stængerne. Pynt med mandelflager og bag stængerne ved 190°C i ca. 20 min.
Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.