Makronsnitte med frugtfyldning
Ingredienser
40 stk. - 1 plade
Grundopskrift færdig creme (40 stk. 505 g)
- 2500 g Mælk
- 575 g Past. æggeblommer
- 750 g Sukker
- 240 g Majsstivelse
- 4 g Vaniljestænger
Grundopskrift makronmasse (40 stk. 1250 g)
- 1200 g ODENSE Bitter 00 - 5 kg
- 1200 g Sukker
- 480 g Past. æggehvider
Grundopskrift butterdej (40 stk. 915 g)
- 915 g Butterdej
Øvrige
- 750 g IGOS Fruit Filling Rabarber 50%, 5 kg eller
- 750 g IGOS Fruit Filling Hindbær 60%, 14 kg
- 50 g ODENSE Mandelflager - 1 kg
Sådan gør du
Grundopskrift færdig creme (505 g):
Sukker og mælk koges op. Æggeblommer, majsstivelse og korn fra vaniljestangen røres sammen og tilsættes den kogende mælk. Cremen koges 1 min. under stadig omrøring. Cremen sættes på køl, dækket med film i min. 4 timer.
Kagecremen kan opbevares på køl op til 4 dage.
Grundopskrift makronmasse (1250 g):
Rør marcipan og sukker sammen, og tilsæt æggehvider lidt ad gangen.
Grundopskrift butterdej (915 g):
Rul butterdej ud til 3 mm, som til alm. makronsnitte med kanter på de 5 baner.
Prik bundene og forbag ved 200°C grader i 25 min.
Sprøjt creme i en stribe på midten af hver bane og to striber frugtfyldning, på hver side af cremen. Sprøjt makronmassen over fyldet og pynt med mandelflager.
Bages ved 210°C grader i ca. 22 min.
Efter afkøling skæres hver bane i 8 snitter.