ODENSE Logo professionel

Blåbærtærte med solbærganache

Lækker høj tærte i et eksklusivt look.

Opskriften passer til 10 høje tærter, men kan også laves som almindelig Café tærte eller anvend kantramme, og sælg som Cafésnitter. Se mere under tips.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 10 stk.:

Sådan gør du

Kog solbærpuré og citronpuré op og tilsæt fløden. Varm op til lige under kogepunktet. Hæld over den hvide chokolade og blend til den er glat.

Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse fordeles i ringen og herpå 275 g blåbærfyldning.

Bages med underplade ved 185°C grader i ca. 45-50 min.
Tærten afkøles og 150 g lun solbærganache hældes over den bagte blåbærfyldning.
Pynt evt. som foto eller efter fri fantasi.

Tip

Du kan også lave Cafétærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:

Cafétærte (12 stk.)
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
125 g mazarinmasse sprøjtes i formen og herpå 200 g blåbærfyldning.
Bages ved 180°C i ca. 30-35 min. Tærten afkøles og 120 g lun solbærganache hældes over den bagte blåbærfyldning. Pynt evt. som på foto eller efter fri fantasi.

Snitter
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.500 g mazarinmasse fordeles oven på, og herpå 2.400 g blåbærfyldning. Bages ved 180°C i ca. 45 min. og afkøles.
Når kagen er afkølet hældes 1.440 g lun solbærganache over den bagte kage. Pynt efter fri fantasi.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.