Lakrids makronsnitte
Ingredienser
- 1120 g Butterdej
Solbærmarmelade
- 250 g Solbær
- 380 g Sukker
- 7 g Pektin
Lakrids-makronmasse
- 300 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 570 g Sukker
- 60 g Hvedemel
- 50 g Lakridspulver
- 220 g Past. æggehvider
Topping
- 150 g Kagecreme
- 25 g ODENSE Mandelflager - 1 kg
Sådan gør du
Butterdej
Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej.
Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200°C i ca. 25 min.
Solbærmarmelade
Solbær og sukker (130 g) koges op. Pektin og en lille mængde sukker (ca. 20 g) blandes og piskes i den kogende bærmasse. Afkøles. Marmeladen kan opbevares på køl op til 3 uger i tætsluttende emballage.
Lakrids-makronmasse
Bittermasse og sukker (570 g) røres sammen. Mel og lakrids røres i massen og æggehvider tilsættes til sidst.
Makronsnitter
Sprøjt en stribe creme i midten på hver butterdejsstang og solbærmarmelade sprøjtes i striber på hver side af cremen. Fordel herefter makronmassen over creme/marmelade. Pynt med mandelflager og bag stængerne ved 190°C i ca. 20 min.
Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.