Jordbær makronsnitte
Ingredienser
- 1120 g Butterdej
Jordbær makronmasse
- 340 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 680 g Sukker
- 300 g Frosne Jordbær (drænet vægt)
- 70 g Hvedemel
- 70 g Past. æggehvider
- 2 stk. Lime (saft og skal)
Topping
- 200 g Kagecreme
- 25 g ODENSE Mandelflager - 1 kg
Sådan gør du
Butterdej
Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej.
Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200°C i ca. 25 min.
Jordbær makronmasse
Jordbær tøs op og bages i kantplade i 5 min. ved 100°C. Saften drænes godt fra bærrene. Bittermasse og sukker røres sammen og de drænede jordbær røres i. Mel tilsættes og til sidst tilsættes revet limeskal, limesaft og æggehvider.
Makronsnitter
Fordel cremen på bunden af butterdejsstængerne. Fordel herefter makronmassen over cremen. Pynt med mandelflager og bag stængerne ved 190°C i ca. 20 min.
Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.