Tapas Chokolade-hasselnøddetærte
Tapaskager er en enkel og elegant dessert-/kageløsning, hvor små kager i tapas-størrelse giver et varieret udvalg af søde smage. Kagerne er perfekte til kaffe og dessert og giver dine kunder/gæster mulighed for at prøve forskellige smage på én gang.
Sværhedsgrad 3 – Denne opskrift kræver en kraftig blender, for at lave pralinéen. Mini tærteskallerne gør produktionen af disse små kager, nem og effektiv.
Ingredienser
- 1722 g Mini tærteskaller Ø33x19 mm (210 stk.)
Praliné:
- 360 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg ristede
- 225 g Flormelis
- 100 g Lys chokolade
- 53 g Kakaosmør
- 4 g Salt fint
Pynt:
- 500 g ODENSE Chokoladetrøffel Mørk - 5 kg
- 750 g ODENSE Nougat trøffel - 5 kg
- 168 g ODENSE Hasselnødder uden hinder - 1 kg (210 stk.)
- 5 g ODENSE Bronze Støv - 5 g
Sådan gør du
PRALINÉ
Blend hasselnødder med flormelis til en pasta lignende konsistens og lad det køle af til ca. 300 C. Pastaen bliver varm under blendning, så afkøling er vigtig for ikke at ødelægge den tempererede chokolade.
Temperer lys chokolade og kakaosmør sammen, og bland det i hasselnøddepastaen sammen med salt.
Fyld pralinéen i tærteskallerne – 3,5 g i hver.
Bland chokolade og nougat trøffel sammen og fyld tærteskallerne op med trøflen. Pynt med hasselnødder vendt i bronzestøv.
Tip
Få mere inspiration, opskrifter og idéer til, hvordan tapaskager kan berige dit kagesortiment. Hent vores Tapaskage folder her👍