Islagkage med fragilitébund
Opskriften giver islagkage til 1 gastro bakke
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 1 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 1 stk.:
Bagemassse
- 300 g ODENSE Kranse XX - 1 kg eller
- ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 180 g Æggehvider
- 120 g Hvedemel
Marengs
- 300 g Æggehvider
- 450 g Sukker
- 150 g Flormelis
- 100 g ODENSE Mandelflager - 1 kg
- 200 g ODENSE Mørk Chokolade 55% - 200 g
Parfait med pistaciesmag
- 120 g Sukker
- 100 g Vand
- 0,5 stk. Vaniljestang
- 180 g Æggeblommer
- 750 g Piskefløde
- 300 g ODENSE Råmasse med pistaciesmag - 1 kg
Sådan gør du
- Bagemasse og æggehvider røres sammen og mel tilsættes. Æggehvider og sukker piskes op og flormelis piskes med. Marengsen må ikke piskes for fast. Den blødgjorte masse vendes forsigtigt sammen med den piskede marengs.
- Dejen fordeles i 2 gastro bakker med bagepapir og mandelflager drysses over. De bages ved 190° C i ca. 20 min. og afkøles.
- Den ene bund vendes ud og smøres med chokoladen.
- Kog sukkerlage op og pisk lagen i æggeblommerne. Pisk Råmasse med pistaciesmag i massen.
- Pisk fløden til skum og vend den i den piskede masse.
- Fordel cremen på bunden med chokolade og læg den anden fragilitébund over. Frys islagkagen til den skal serveres og skær den ud i stykker af ønsket størrelse.
Tip
Server isen med ODENSE Chokoladesauce og evt. friske bær.