Frugtdrøm - blåbær
Ingredienser
- 1000 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 300 g Frosne Blåbær (drænet vægt)
- 300 g Sukker
- 110 g Past. æggehvider
- ODENSE Overtræk Mørk - 5 kg
- Glasur
Sådan gør du
Blåbær sættes til optøning dagen før, de skal anvendes og saften sies fra. Jo mere saft der drænes væk, jo mere svampet bliver kagerne. Frugtsaften kan anvendes til mousse og gele.
De drænede bær køres sammen med masse og sukker. Æggehvide tilsættes til sidst, massen skal have konsistens som til konfekt. Massen sprøjtes med rund tylle, 40 g pr. stk. Trykkes i facon med 3 fingre (som napoleonshat).
Bages ved 225ºC i 10-12 min.
Efter afkøling smøres bunden af kagerne med mørk overtræk og dekoreres med glasur farvet blå med frugtfarve.