ODENSE Logo professionel

Danmarks bedste - "Tropical Edition"

Her får du opskriften på Tropical Edition - kransekage i nye klæder. En eksotisk og moderne kransekage med kokos og smag mango/passion, med en bund dyppet i Yuzu chokoladedip og kokos. 

Opskriften er inspireret af Mette Sophie Olsen fra Conditori La Glace, som vandt tredjepladsen i konkurrencen om Danmarks Bedste Kransekage 2024.

Denne opskrift kombinerer klassisk håndværk med tropiske smagsnuancer og et dekorativt finish med marcipanblomster og sprøjteglasur - perfekt til dem der ønsker at tilbyde noget særligt til festlige lejligheder, til buffet, reception eller blot en sød fristelse til kaffen.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 200 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 200 stk.:
  • Kransekagemasse

  • 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
  • 2000 g Sukker
  • 1750 g Past. æggehvider
  • 1250 g Kokosmel
  • Broken gel

  • 525 g Mangopuré
  • 525 g Passionspuré
  • 175 g Vand
  • 340 g Sukker
  • 20 g Textura Citras
  • 20 g Textura Gellan
  • Chokoladedip

  • 200 g Yuzu chokolade
  • 200 g Hvid chokolade
  • 200 g Kakaosmør
  • Pynt

  • 400 g ODENSE Overtræksmarcipan - Hvid 2,5 kg
  • 200 g Kokosmel
  • 600 g Sprøjteglasur

Sådan gør du

200 stk. af ca. 67 g

KRANSEKAGEMASSE
Rør Kranse XX med sukker og tilsæt kokosmel. Tilsæt æggehvider lidt ad gangen. Lad massen stå på køl min. 1 døgn.

BROKEN GEL
Kog alle ingredienser op og lad det koge et par minutter. Køl geléen af. Blend den afkølede gelé glat.

CHOKOLADEDIP
Smelt alle ingredienser sammen til ca. 40 grader.

FREMGANGSMÅDE
Del kransekagemassen i kugler af 50 g og tril dem runde. Eller sprøjt massen ud med ODENSE Mega tylle og del stængerne i 8 cm, så de vejer 50 g stykket. Tril dem runde.

Fyld ca. 4 g broken gel i hver kugle med en sprøjtepose. Tryk hullet lidt sammen om fyldet. Bag ved 200 grader i ca. 14 min.

Frys kuglerne og dyp dem frosne i chokoladedippen (vigtigt, at kransekagerne er helt frosne, for at chokoladedippen sætter sig), brug hertil et træspyd. Sæt kagerne direkte over i kokosmel, så de får en kant af kokosmel i bunden.

Sprøjt en blomst af glasur på toppen, og pynt med en dut broken gel på kransekagekuglerne.

Overtræksmarcipan hvid rulles ned på 2,5 mm. Udstikkes med en lille blomsterudstikker og brændes med gasbrænder. Pynt toppen af kagerne med marcipanblomster.

 

 

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.