Danmarks bedste - A drop of citrus
Inspireret af vinderen af andenpladsen i konkurrencen om Danmarks Bedste Kransekage 2023
Anne Sigvardsen, Andersen Bakery
Ingredienser
Kransekagemasse
- 6000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 1650 g Sukker
- 665 g Flormelis
- 480 g Past. æggehvider
- 10 g Citronskal revet
Pynt
- 665 g Lys chokolade
- 110 g Vegetabilsk Olie
- 220 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
Fyld
- 300 g Yuzu puré optøet
- 300 g Vand
- 330 g Sukker
- 14 g Textura Citras
- 15 g Textura Gellan
- 1800 g Abrikosmarmelade
Sådan gør du
Kransekagemasse
Kranse XX, sukker og flormelis røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen sammen med citronskal.
Rul massen ud på 17 mm mellem 2 stykker bagepapir og frys det.
Udstik den frosne masse med rund udstikker Ø5 cm og bag dem ved 210oC i 10-12 min.
Pynt
Smelt chokoladen og tilsæt olien.
Hak hasselnødderne fint og bland dem i chokoladen.
Dyp bunden af kransekagerne i chokoladen.
Fyld
Alle ingredienser, undtagen abrikos, koges op et par minutter.
Køl geléen af. Blend den afkølede gelé glat. Rør geléen sammen med abrikos og sprøjt ca. 15 g på hvert stykke kransekage.
Pynt evt. med lyse chokoladestrå og skovsyre
Tip
Præsenter dine kransekager i ODENSE Tinæske sort. Stil den på disken eller i en montre.
Løft salget med enkle, lækre smagsprøver, der vækker appetitten hos dine kunder. Husk ”smagsprøveskiltet”. Sælg enkeltvis, som prisvenlig sampak eller som ja-tak-tilbud.