Danmarks bedste - "Ottilie"
Her får du opskriften på en lækker kransekage med solbærgelé, blød nougat og en dekorativ marcipanblomst – inspireret af Rondja Maluna Sommer fra TAFFELBAY, vinder af Danmarks Bedste Kransekage 2024.
Denne unikke opskrift forener klassisk kransekage med moderne smagsnuancer og er perfekt til festlige lejligheder, højtider eller blot som en sød fristelse til kaffen.
Ingredienser
Kransekagemasse
- (skal røres 2 dage inden bagning, 1 døgn køl og 1 døgn frost)
- 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 2000 g Sukker
- 690 g Past. æggehvider
- 300 g Honning
- 100 g Revet appelsinskal, frossen
Broken Gel
- 600 g Solbærpuré optøet
- 330 g Sukker
- 230 g Vand
- 90 g Citronpuré optøet
- 16 g Appelsinskal revet
- 12 g Textura Gellan
- 12 g Textura Citras
- -
- 480 g Sprøjteglasur
- 640 g ODENSE Sprøjteklar Nougat - 1 kg
- 640 g ODENSE Overtræksmarcipan - Hvid 2,5 kg
Sådan gør du
160 stk. af ca. 70 g
KRANSEKAGEMASSE
- skal røres 2 dage inde bagning (1 døgn køl og 1 døgn frost).
Ingredienser æltes sammen og opbevares på køl i min. 1 dag.
BROKEN GEL
Kog alle ingredienser op og lad det koge et par minutter. Køl geléen af. Blend den afkølede gelé glat.
FREMGANGSMÅDE
Kransekagemassen deles i portioner af 500 g og rulles ud til stænger på 20 cm i længden. Del hver rulle i 10 stk. Sæt stængerne på frost til dagen efter.
Del hver stang i 10 stykker. Sæt kransekagestykkerne på en plade med bagepapir, og tryk midten ned med en rullepind på ca. Ø 2,5 cm, så der formes en uddybning.
Læg et stykke bagepapir og derefter en plade på kransekagestykkerne og tryk den let ned, så alle kager bliver lige høje. Bages på 210 grader i 10-12 min. Afkøles.
Sprøjt kagerne med striber af sprøjteglasur. Fyld uddybningen med 4 g nougat og oven på 8 g broken gel pr. kage.
Overtræksmarcipan hvid rulles ned på 2 mm og udstikkes med kruset udstikker Ø 5 cm, og midten stikkes ud med rund udstikker Ø 3,5 cm. Marcipanblomsten placeres på toppen af kransekagen.
Tip
Broken gel kan erstattes af IGOS Solbær marmelade, som blendes glat.