ODENSE Logo professionel

Danmarks bedste - Nytår

Inspireret af vinderen af tredjepladsen i konkurrencen om Danmarks Bedste Kransekage 2023
Mette Sophie Olsen, Conditori La Glace

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 180 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 180 stk.:
  • Kransekagemasse

  • 3600 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
  • 2000 g Flormelis
  • 720 g Past. æggehvider
  • 2400 g Mørk chokolade
  • Solbær gelé

  • 600 g Solbærpuré optøet
  • 180 g Vand
  • 180 g Sukker
  • 9 g Citronskal revet
  • 8,5 g Textura Citras
  • 8,5 g Textura Gellan
  • Pynt

  • 10 g ODENSE Guld Støv - 5 g

Sådan gør du

Kransekagemasse
Kranse XX og flormelis røres sammen.
Æggehvider tilsættes lidt ad gangen.

Chokoladen tilsættes og massen sprøjtes ud med ODENSE Snabeltyl, med det samme.

Vær OBS på at konsistensen er blød, så længe chokoladen er varm. Massen sætter sig efter kort tid ved stuetemperatur.

Solbær gelé
Kog alle ingredienser op og lad koge et par minutter.

Køl geléen af. Blend den afkølede gelé glat.

Sprøjt solbær-geléen på stængerne. Stængerne bages ved 200oC i 10-12 min. Stængerne rettes op med det samme de kommer ud af ovnen.

Pynt
Skær de afkølede kranskagestænger i 7 cm og pynt med chokoladetrøffel.

Drys til sidst med guldstøv.

Tip

Præsenter dine kransekager i ODENSE Tinæske sort. Stil den på disken eller i en montre. 
Løft salget med enkle, lækre smagsprøver, der vækker appetitten hos dine kunder. Husk ”smagsprøveskiltet”. Sælg enkeltvis, som prisvenlig sampak eller som ja-tak-tilbud.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.