Danmarks bedste - "A pond of pistachio"
Her får du opskriften på en frisk og elegant kransekage med citronsmag, cremet pistaciefyld og en dekorativ mørdejsring med revet citronskal – smukt pyntet med hakkede pistacienødder.
Opskriften er inspireret af Maria Løve Ekstrand fra Andersen Bakery, som vandt andenpladsen i konkurrencen om Danmarks Bedste Kransekage 2024.
Denne moderne fortolkning af den klassiske kransekage er perfekt til festlige lejligheder, højtider eller som en raffineret sød fristelse til kaffen.
Ingredienser
Kransekagemasse
- 5000 g ODENSE Kranse XX - 5 kg
- 1350 g Sukker
- 550 g Flormelis
- 400 g Past. æggehvider
- 58 g Revet appelsinskal, frossen
- 245 g Citronpuré
- 580 g Pistacienødder hakkede 2-4 mm
- -
- 640 g Hvid chokolade
- 1240 g Mørdej med citronskal
- 95 g Pistacienødder hakkede 0-2 mm
Pistaciefyld
- 150 g Hvid chokolade
- 210 g Kakaosmør
- 750 g Praliné Pistachie
- 9 g Salt
Sådan gør du
160 stk. af ca. 70 g
KRANSEKAGEMASSE
Kranse XX, sukker og flormelis røres sammen. Æggehvider tilsættes lidt ad gangen. Revet appelsinskal, citronpuré og hakkede pistacienødder røres i.
Kransekagemassen rulles ud mellem to stykker bagepapir til 14 mm og fryses.
Den frosne kransekagemasse udstikkes med rund udstikker Ø 6 cm. Sættes på plade med bagepapir og bages ved 210 grader i 10-12 min. Afkøles.
Temperer hvid chokolade og dyp bunden af kransekagerne.
MØRDEJ MED CITRONSKAL
Rul mørdejen ned på 2 mm og læg dejen over på plader med bagepapir. Sær mørdejen på køl til den er fast.
Stik kager ud med en rund udstikker Ø 6 cm, og stik midten ud med en rund udstikker Ø 4 cm. Bages ved 200 grader ca. 7 min. Afkøles.
Spray de runde kager med fedtspray og drys med hakkede pistacienødder. Opbevar mørdejskagerne i plastbøtte med låg, indtil videre brug.
Læg mørdejskagerne på toppen af kransekagerne.
PISTACIAFYLD
Hvid chokolade og kakaosmør smeltes forsigtigt. Praliné og salt røres i. Kom pistaciefyld i midten af kransekagerne.