Konfekt julekugler med kirsebærsmag
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 32 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 32 stk.:
Marcipan med kirsebærsmag
- 1000 g Original ODENSE Marcipan 900 g
- 100 g Kirsebærpasta
Overtræk/pynt
- 210 g ODENSE Overtræk Hvid - 1 x 2,5 kg
- ODENSE Rosa Støv - 5 g
- ODENSE Guld Støv - 5 g
- ODENSE Bronze Støv - 5 g
- 100 g ODENSE Overtræk Lys RA/MB - 1 x 2,5 kg
- 100 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
Sådan gør du
- Marcipan og kirsebær pasta blandes godt sammen og rulles ud til ca. 8 mm i tykkelsen. Stikkes ud med en rund udstikker nr. 8, Ø 6 cm, og lægges til tørre i min. 1 døgn, inden de dyppes i chokolade.
- Det hvide overtræk smeltes over vandbad eller i mikroovn. Dyp hele kirsebær oblaten ned i det hvide overtræk med en dyppegaffel, og sæt oblaten over på et stykke bagepapir.
- Forslag til 3 afpyntninger:
- Drys rosa støv på toppen imens overtrækket stadigvæk er vådt. Brug evt. pensel til at samle støvet op fra bøtten.
- Når det hvide overtræk har sat sig, pensles med en stor blød pensel, toppen af oblaten med støv (Rosa, Bronze eller Guld Støv).
- Når det hvide overtræk har sat sig, så skraveres toppen af oblaten med lys og mørk overtræk, så det giver et flot mønster.