ODENSE Logo professionel

Nytårsdessertkagen 2025

Denne dessertkage forener kransekage, mørdej, sprød knas og fløjlsblød creme i en uimodståelig kombination, der giver den ultimative nytårssmagsoplevelse. Kagen kræver hverken specielle forme eller værktøj og kan med fordel forberedes i god tid og opbevares i fryseren. Den er lavet i kantbakke, hvilket gør det nemt at skære den i netop den størrelse, som du ønsker at tilbyde dine kunder. 

Kagen er pyntet med marcipan stjerner, guld spray og broken gel med blodappelsin for et smukt og festligt udtryk, men kan nemt tilpasses efter eget ønske🌟 

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 21 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 21 stk.:

Sådan gør du

Rul mørdej ned til 3 mm og læg i en kantbakke. Sæt på køl til mørdejen er fast. 

Rør ODENSE Kranse XX med IGOS Fruit Filling Æble lidt ad gangen. Bland kakaopulver med vand og rør det i kransekagemassen. Fordel på mørdejsbunden og bag ved 190 grader i ca. 30 min.

Afkøl kagen og smør praliné på. Skær 21 kager i størrelsen 7 x 20 cm, så der bliver 21 aflange kager.

Pisk cremen op til sprøjtbar konsistens og sprøjt den med Saint Honoré tyl, i bølgende striber på kagebunden og sæt på frost.

Spray kagerne med guld spray og pynt med dutter af broken gel.

Smelt mørk overtræk og smør det tyndt ud på et stykke bagepapir. Lige inden overtrækken har sat sig helt, skæres den i aflange trekanter, der passer til siderne på kagerne. Læg et stykke bagepapir og en plade på toppen og lad overtrækken sætte sig i pres, så den ikke buer.

Pynt kagerne med trekanterne på siderne.

Overtræksmarcipan rulles ned på 2,5 mm. Udstikkes med en stjerneudstikker og brændes med gasbrænder. Pynt nytårsdessertkagerne med stjernerne. 

Tip

💡Smagen af blodappelsin kan naturligvis også byttes ud, hvis du foretrækker en anden smag eller vil variere fyldet til forskellige anledninger.

💡Nytårsdessertkagen kan også dekoreres med nemme og enkle glimmer stjerner lavet af ODENSE Overtræk Mørk og Hvid. Drys med ODENSE Bronze Støv for det sidste finish. Få inspiration i videoen længere nede. 

 

Relateret video

Umbraco.Cms.Core.Models.MediaWithCrops`1[Umbraco.Cms.Web.Common.PublishedModels.VideoEmbed]..Name

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.