ODENSE Logo professionel

Semlor med rabarber, remonce og creme

Den svenske fastelavnsbolle Semlor er også blevet populær i Danmark.
Her har vi fyldt en luftig gærdejsbolle med remonce, rabarber og Chantilly creme.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 120 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 120 stk.:

Sådan gør du

Bløddej
Gæren opløses i sødmælk og sukker. De øvrige ingredienser tilsættes og køres godt med dejarm i ca. 5 min. Husk dejen er nemmere at arbejde med, hvis melet har været på frost dagen før.

Fremgangsmåde
Bløddejen udrulles straks på rullebord, 3 mm. Udskæres i 10 x 10 cm med sporejern. 10 g borgmestermasse sprøjtes på hver, og de lukkes som cremeboller. Stryges, raskes og bages ved 230-240 grader i 8-9 min.

Chantilly creme
Pisk fløden til skum og sigt flormelis i.

Fyld
Skær toppen af bollerne.

Kom 15 g frugtfyldning rabarber / eller anden marmelade i midten af hver bolle.

Sprøjt Chantilly creme rundt i kanten.

Sæt forsigtigt toppen tilbage på bollen og drys med sigtet flormelis.

Tip

Velegnet til at fryse i rå dej.

INSPIRATION TIL FYLD

Nougatcreme og hasselnødder
300 g ODENSE Nougat 1
1200 g Piskefløde
3000 g Piskefløde
1000 g ODENSE Hasselnøddeflager - ristede
Skær toppen af bollerne. Pisk de 1200 g fløde let. Smelt nougat. Pisk hurtigt 1/3 af flødeskummet med den smeltede nougat og vend det sidste flødeskum forsigtigt i.

Pisk de 3000 g fløde til fast skum.

Sprøjt bunden med flødeskum i kanten og nougatcreme i midten. Drys med hasselnøddeflager. Sæt forsigtigt toppen tilbage på bollen og drys med sigtet flormelis.

Chokoladecreme
1500 g Piskefløde
750 g ODENSE Nuss nougat
750 g Mørk chokolade
Koges op som Sarah Bernhard creme. Stil på køl til næste dag. Piskes op og er klar til brug.

4000 g Piskefløde
Skær toppen af bollerne. Pisk fløden til fast skum. Sprøjt flødeskum rundt i kanten og chokoladecreme i midten. Sæt forsigtigt toppen tilbage på bollen og drys med sigtet flormelis eller kakaopulver.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.