Julekringle med marcipanremonce
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 pers.:
pers.
Opskrift er beregnet til 12 pers.:
Dej
- 30 g Gær
- 100 g kold Mælk
- 100 g Æg
- 5 g Sukker
- 300 g Hvedemel
- 25 g Kardemomme , stødt
- 160 g smeltet Smør
Remonce
- 85 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 85 g Sukker
- 130 g Smør
Fyld og topping
- 50 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 50 g Æg til pensling
- ODENSE Mandelflager - 1 kg til pynt
Sådan gør du
- Gæren opløses i mælken. Resten af ingredienserne til dejen tilsættes mælken og æltes grundigt sammen.
- Del dejen i 2 lige store stykker, der hver udrulles til 15 x 35 cm. Dejpladernes lange sider snittes på skrå, 3 cm ind mod midten med en vinkel på ca. 45 grader og en strimmeltykkelse på 3 cm. Strimlerne skal senere bruges til at flette indover fyldet.
- Marcipan, sukker og blødt smør røres sammen til en ensartet masse, men skal ikke røres for meget.
- Fyldet fordeles på midten af dejpladerne og chokoladeknapperne drysses henover fyldet. Dejstrimlerne flettes indover fyldet. De to fyldte plader af dej lægges på en bageplade med bagepapir, samles og formes til ét stort hjerte.
- Pensel med æg og drys med mandelflager. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 60 min. et lunt sted. Bag derefter kringlen ved 220° C i 10-12 min.