Cognackage
En klassisk Cognackage med en lækker grov marcipanbund - perfekt til alle sæsoner eller bestemte anledninger, fx til Fars Dag.
Ingredienser
39 stk./1 kantplade
- 2500 g Grov marcipanbund
- 1000 g ODENSE Cognac Råmasse - 1 kg
- 1500 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 250 g Neutral Olie
- 250 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
Pynt
- ODENSE Trøffel med karamelsmag - 5 kg
- ODENSE Hasselnødder uden hinder - 1 kg
- ODENSE Guld Støv - 5 g
- Skovsyre
Sådan gør du
Del marcipanbunden i 3 lige store stykker og fordel Cognac råmasse på to af dem. Læg bundene sammen, med bunden uden fyld på toppen. Skær kagen i snitter af fx 3 x 6 cm og sæt på køl.
Smelt lys chokolade og tilsæt olie og hasselnødder. Anvendes ved ca. 40°C. Rester kan gemmes og bruges igen senere.
Dyp snitterne, evt. ved hjælp af et træspyd, som er stukket ned i midten af kagen og lad dem dryppe godt af, inden de sættes på bagepapir.
Pynt med trøffel med karamelsmag, hele hasselnødder vendt i guldstøv og lidt skovsyre.