ODENSE Logo professionel

Tærte med karamelmousse og gul glaze

En lækker påsketærte med grov marcipanbund, rabarber fyldning og karamelmousse, toppet med en flot gul/orange glaze. Kan glazes i andre farver og bruges til andre festlige begivenheder.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 7 stk.:
 stk.
Opskrift er beregnet til 7 stk.:

Sådan gør du

Den grove marcipanbund udstikkes med rund Ø14 cm udstikker og lægges i kagering Ø16 cm, med kagefolie i kanten.

Frugtfyldningen sprøjtes på bunden. Pas på det ikke kommer ud til kanten, da moussen skal kunne komme hele vejen ned om bund og fyldning. Sæt på frost.

Fordel karamelmoussen på de frosne bunde. Sørg for at moussen kommer helt ned og rundt om bunden. Sæt på frost.

Glaze
Vand, sukker og glukose koges op, og kondenseret mælk tilsættes sammen med den udblødte husblas.

Siruppen hældes over chokoladen og farver tilsættes. Glazen blendes grundigt med stavblender - gerne op til 5 min. Undgå luftbobler ved at holde blenderhovedet under overfladen hele tiden. Opbevar glazen på køl og anvend den ved ca. 35 grader.

Glaze den frosne kage og pynt fx med hvide chokoladefjer og hakket chokolade i kanten.

Kan også pyntes til andre festlige begivenheder.

Tip

Rester af glaze kan fint genbruges. Opbevares på køl, dækket helt tæt med film.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.