Tærte med blodappelsinmousse
En uhyggeligt lækker tærte med en hasselnøddebund med marcipan og sprøde sukkerristede græskarkerner med blød nougat.
Fyldet består af en smagfuld frugtfyldning fra IGOS og en luftig blodappelsinmousse, der giver et friskt og intensivt twist. Tærten er beklædt med ODENSE Overtræksmarcipan Sort, sprayet med White Velvet Spray for en ”gådefuld” finish – og dekoreret med små spøgelser, der gør den perfekt til Halloween! 🎃
Ingredienser
- 1600 g Hasselnøddebund med marcipan
- 1200 g Sukkerristede græskarkerner med nougat
- 2000 g IGOS Fruit Filling Blåbær 60%, 5 kg
- 2500 g Blodappelsinmousse
- 700 g ODENSE Overtræksmarcipan - Sort 2,5 kg
- 5 g White Velvet spray 400 ml
Sådan gør du
Hasselnøddebund udstikkes med kagering Ø 16 cm. Beklæd kageringen med chokoladefolie (44719) og læg hasselnøddebunden i.
120 g sukkerristede græskarker med nougat smøres på bunden, og 200 g frugtfyldning smøres ovenpå. Drys lidt majsstivelse eller cremepulver ovenpå frugtfyldningen, inden der smøres 250 g blodappelsinmousse på. Sæt tærten på frost.
Den frosne tærte sprayes med velvel spray, inden chokoladefolien fjernes.
Sort overtræksmarcipan rulles ned på 2 mm og udskæres i bånd der passer til tærten. Marcipanbåndet lægges omkring tærten og der pyntes evt. med dutter af OM Chokoladetrøffel Mørk, «Halloween» oblater eller anden pynt efter anledningen.
Tip
💡 Halloween tærten kan også dekoreres med ODENSE Overtræksmarcipan Orange og sprayes med Black Velvet Spray.
💡 Varier fyldet og brug f.eks. IGOS Fruit Filling med blåbær, rabarber, æble eller hindbær for forskellige smagsvarianter.
💡 Tærten kan også laves i kantramme og sælges som tapaskager! Her bruges 2000 g hasselnøddebund i kantramme, 1200 g sukkerristede græskarkerner med nougat, 2000 g frugtfyldning, majsstivelse/cremepulver og 2500 g blodappelsinmousse. Fryses og skæres ud i 3 x 3 cm.