Rabarbertærte med kokos
Lækker tærte i Café størrelse, som evt. kan lunes på grillens eftervarme.
Opskriften er til 12 Café tærter, men kan også laves i en kantramme og sælges som Cafésnitter, eller brug lidt mere indlæg og sælg som en eksklusiv høj tærte. Se mere under tips.
Ingredienser
- 1560 g Mørdej med mandelmel
- 1500 g Mørk mazarinmasse
- 1800 g IGOS Fruit Filling Rabarber 50%, 5 kg
- 2400 g Kokosmasse med creme
- 25 g Kokosflager
Sådan gør du
Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
125 g mazarinmasse mørk sprøjtes i formen og herpå 150 g rabarberfyldning.
200 g kokosmasse med creme sprøjtes i et mønster oven på rabarberfyldningen og kokosflager fordeles på toppen.
Bages ved 180°C i ca. 35-40 min. og afkøles.
Tip
Du kan også lave eksklusive høje tærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:
Høj tærte (10 stk.)
Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 150 g mazarinmasse mørk fordeles i ringen og herpå 300 g rabarberfyldning.
200 g kokosmasse med creme sprøjtes i et mønster oven på rabarberfyldningen og kokosflager fordeles på toppen.
Bages med underplade ved 185°C i ca. 45-50 min.
Snitter
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.500 g mazarinmasse mørk fordeles ovenpå, og herpå 1.800 g rabarberfyldning. 2.400 g kokosmasse med creme sprøjtes i et mønster oven på rababerfyldningen og kokosflager fordeles på toppen.
Bages ved 180°C i ca. 45 min. Afkøles og skæres i ønsket størrelse.