ODENSE Logo professionel

Jordbærtærte - klassisk

Lækker klassisk jordbærtærte fra ODENSE Favorithæfte 2009.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 10 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 10 stk.:

Sådan gør du

Fløde og reven skal af en appelsin gives et opkog. Hvid overtræk tilsættes og røres ud i fløden, som derefter yderligere skal have et opkog under omrøring. Appelsinskal sies fra og efter afkøling sættes cremen på køl til dagen efter.

Æggehvider og sukker piskes til fast skum og mandelblandingen blandes forsigtigt i. Aluforme nr. 3180 fedtes med sprayfedt, 160 g mandelmasse afvejes og smøres ud i formen. Bages ved 180ºC i 22-25 min.

Efter afkøling pensles bunden med mørk overtræk og vendes tilbage, når chokoladen er hærdet. Den hvide Sarah Bernhard-creme piskes forsigtigt op til en cremet konsistens og 140 g sprøjtes på mandelbunden.

Afpyntes med halve, friske jordbær og pensles med gelé.

Tip

Mandelbundene er meget velegnet til frost, også med cremen på.
Salgbarhed på køl i butik er 2 dage. Ønskes en anden smag i cremen, kan der tilsættes 45 g Grand Marnier pr. liter fløde.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.