Hindbærtærte i røde og hvide farver
Dansk når det er bedst!
Ingredienser
Mørdej
- 2500 g Hvedemel
- 1350 g Sukker
- 350 g Mandelmel
- 2000 g Smør eller Margarine
- 25 g Vaniljesukker
Hindbær mazarinmasse
- 600 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 600 g Sukker
- 600 g Smør eller Margarine
- 500 g Past. æg
- 100 g Hvedemel
- 600 g Hindbær (frosne)
Pynt
- 1200 g IGOS Hindbærmarmelade, bagefast & smørbar, 15 kg
- 500 g Flødecreme
- 1920 g Friske Hindbær (ca. 36-40 stk. pr. tærte)
Sådan gør du
Mørdej
Alle ingredienserne blandes sammen. Mørdejen er bedst, hvis den får lov til at stå på køl til dagen efter.
Hindbær mazarinmasse
Bitter 00 og sukker røres sammen. Derefter tilsættes tempereret smør/røremargarine lidt efter lidt. Æggene tilsættes lidt ad gangen, og til sidst tilsættes hvedemelet og de frosne hindbær.
Samling
Mørdejen rulles ned på 3 mm og stikkes ud med en perforeret kagering på Ø 20 cm. Kageringes side og bund fores med mørdej, ca. 150 g. 250 g hindbær mazarinmasse kommes på og fordeles rundt på bunden.
Bages ved 170°C i ca. 25 min.
Når tærten er kølet af, smøres der et lag hindbærmarmelade ud på toppen, ca. 100 g. pr. tærte.
Start med at lave en række med friske hindbær, hele vejen rundt i kanten af tærten. Derefter sprøjtes små toppe med creme rundt langs hindbærkanten. Fortsæt til tærten er fyldt ud med friske hindbær og creme.
Tip
Pynt evt. også med nogle friske urter, fx skovsyre.