Desserttærte med rabarber
En lækker weekend desserttærte med frugtfyldning rabarber, cookiebund og hvid chokolademousse.
Ingredienser
Desserttærte til ca. 6-8 pers.
Cookiebund
- 1080 g ODENSE Mandler med hinder - 1 kg
- 1440 g Sukker
- 1200 g ODENSE Bitter 00 - 5 kg
- 960 g Past. æggehvider
- 72 g Bagepulver
- 24 g Vaniljesukker
Rabarberfyld
- 2400 g IGOS Fruit Filling Rabarber 50%, 5 kg
- 24 g Husblas (12 bl.)
Hvid chokolademousse
- 3600 g ODENSE Hvide chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 1800 g Piskefløde
- 1800 g Piskefløde
- 36 g Husblas (18 bl.)
Sådan gør du
Cookiebund:
Sukker og ODENSE Bitter 00 blandes godt sammen. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Mandlerne hakkes groft. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. Springform på Ø20 cm smøres godt, samt fores med bagepapir i bunden, inden dejen hældes i formen.
Bages ved 180°C. i 30-35 min.
Når bundene er kolde skæres de fri fra kanten, og der sættes et plastik kagebånd ned langs kanten så moussen kan slippe senere.
Rabarberfyld:
Udblød husblas. Smelt husblas og rør den ud i rabarberfyldningen. Støb rabarberfyldningen på cookiebunden og frys den.
Hvid chokolademousse:
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fløden koges op og hældes over chokoladen. Husblas tilsættes. Piskes godt sammen og sættes til side. Når chokolademassen har stuetemperatur, piskes den sidste del fløde til flødeskum og blandes op i chokolademassen. Støb moussen ovenpå fyldning og bund, og frys kagen.
Pyntes fx med friske hindbær, marengskys og hvid chokoladepynt.