Den opgraderede - Hindbærtærte
Sommertærte med det lækreste hindbærfyld!
Ingredienser
Chokolademousse
- 780 g Piskefløde
- 1170 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 780 g Piskefløde (pisket til skum)
- 18 g Husblas (9 bl.)
Chokoladespray
- 600 g ODENSE Mørke chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 400 g Kakaosmør
Samling
- 1800 g Mørdej
- 2400 g Mazarinmasse 2
- 600 g Frosne Hindbær
- 1800 g IGOS Hindbær frugtfyld No. 1, bagefast & smørbar, 15 kg
- 720 g ODENSE Chokoladetrøffel Mørk - 5 kg
- Friske hindbær
- Skovsyre
Sådan gør du
Chokolademousse
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fløden koges op og hældes over chokoladen. Husblas tilsættes. Chokolademassen piskes godt sammen, og sættes til side. Når chokolademassen har stuetemperatur, piskes den sidste del fløde til flødeskum og blandes op i chokolademassen.
Der hældes 220 g chokolademousse i hver springform, Ø14 cm. Kagen sættes på frost indtil den har sat sig.
Chokoladespray
Det hele smeltes sammen og bruges ved ca. 40°C.
Samling
Mørdejen rulles ned på 3 mm. Kagering Ø20 cm fores på indersiden og i bunden med dej. 600 g hindbær tilsættes mazarinmassen, og 250 g mazarinmasse fyldes i formen. Bages ved 170°C i ca. 25 min. Når den er kølet lidt af, smøres toppen med et lag hindbærmarmelade ca. 150 g.
Den lyse chokolademousse tages ud fra frost, og sprayes med mørk chokoladespray. Når tærten er kølet helt af, lægges den i midten af tærten. Der sprøjtes små toppe med mørk trøffel hen over kagen, og der pyntes af med friske hindbær og skovsyre.