Chokoladetærte med hindbær
Lækker tærte i Café størrelse, som evt. kan lunes på grillens eftervarme.
Opskriften er til 12 Café tærter, men kan også laves i en kantramme og sælges som Cafésnitter, eller brug lidt mere indlæg og sælg som en eksklusiv høj tærte. Se mere under tips.
Ingredienser
- 1560 g Mørdej med kakao
- 1800 g Mørk mazarinmasse
- 1800 g IGOS Fruit Filling Hindbær 60%, 14 kg
- 960 g Mørk streusel
- 60 g Chokolade chunks
Sådan gør du
Kakaomørdej rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.
150 g mazarinmasse mørk sprøjtes i formen og herpå 150 g hindbærfyldning.
80 g streusel fordeles på toppen og tærten pyntes med 5 g chokolade chunks.
Bages ved 180°C i ca. 30-38 min. og afkøles.
Tip
Du kan også lave eksklusive høje tærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:
Høj tærte (10 stk.)
Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g kakaomørdej, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse mørk fordeles i ringen og herpå 300 g hindbærfyldning.
Top med 80 g streusel og pynt med 5 g chokolade chunks.
Bages med underplade ved 185°C i ca. 45-50 min.
Snitter
Høj kantramme fores med 1.000 g kakaomørdej, rullet ned på 3 mm. 1.800 g mazarinmasse mørk fordeles oven på, og herpå 1.800 g hindbærfyldning.
Toppes med 960 g streusel og pynt med 60 g chokolade chunks.
Bages ved 180°C i ca. 45 min. Afkøles og skæres i ønsket størrelse.