ODENSE Logo professionel

Chokolademoussetærte med cookiebund - mørk

En flot, dejlig kage med mørk chokolademousse på en skøn cookiebund, fyldt med årstidens frugtfyldninger. Her er brugt IGOS Fruit Filling Hindbær, men Blåbær, Æble og Rabarber kan også anvendes. Pynt efter sæson og anledning.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 13 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 13 stk.:

Sådan gør du

Cookiebund
Sukker og ODENSE Bitter 00 blandes godt sammen. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Mandlerne hakkes groft. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. Hvedemel kan undlades, hvis man ønsker en glutenfri kage.

Fyldes i fedtsprayede Ø16 kageringe med 350 g i hver.

Bages ved 180°C i 30-35 min.

Når bundene er kolde skæres de fri fra kanten, og der sættes et plastik kagebånd ned langs kanten så moussen kan slippe senere.

Frugtfyldning
120 g frugtfyldning sprøjtes på hver af de afkølede bunde. Undgå at komme helt ud til kanten.

Mørk chokolademousse
Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 10 min. Fløden koges op og hældes over chokoladen. Husblas tilsættes. Piskes godt sammen og sættes til side. Når chokolademassen har stuetemperatur, piskes den sidste del fløde til let flødeskum og blandes op i chokolademassen.

Der hældes ca. 220 g chokolademousse i hver form. Kagen sættes på frost indtil den har sat sig. Plastikbåndet tages af inden pyntning.

Tip

Pynt efter sæsonen med fx chokoladeblade, bronze perler, chokoladeblomster eller påskepynt.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.