ODENSE Logo professionel

Æbletærte med kanelsukker

Lækker tærte i Café størrelse, som evt. kan lunes på grillens eftervarme.

Opskriften er til 12 Café tærter, men kan også laves i en kantramme og sælges som Cafésnitter, eller brug lidt mere indlæg og sælg som en eksklusiv høj tærte. Se mere under tips.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 stk.:
  stk.
Opskrift er beregnet til 12 stk.:

Sådan gør du

Mørdej med mandelmel rulles ned på 3 mm og tærteform Ø17 cm fores med ca. 130 g pr. form.

150 g mazarinmasse med brun farin sprøjtes i formen og herpå 150 g æblefyldning.

De friske æbler skæres i både, og ca. 130 g lægges pænt oven på æblefyldningen.

Tærten pyntes med 10 g kanelsukker og bages ved 180°C i ca. 35-40 min.

Tip

Du kan også lave eksklusive høje tærter eller snitter med samme ingredienser, dog justeres mængderne. Se herunder:

Høj tærte (10 stk.)
Til høj tærte anvendes ring Ø16 cm, 4 cm i højden. Ring fedtes og fores med 150 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 200 g mazarinmasse med brun farin fordeles i ringen og herpå 250 g æblefyldning.
Top med ca. 100 g friske æbler pr. tærte, skåret i lidt tykkere både, og slut af med et drys kanelsukker.
Bages med underplade ved 185°C i ca. 45-50 min.

Snitter
Høj kantramme fores med 1.000 g mørdej med mandelmel, rullet ned på 3 mm. 1.800 g mazarinmasse med brun farin fordeles oven på, og herpå 1.800 g æblefyldning.
Top med 1.500 g friske æbler, skåret i både, og drys med 120 g kanelsukker. Bages ved 180°C i ca. 45 min.
Afkøles og skæres i ønsket størrelse.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.