Stikkelsbær makronlinse
Ingredienser
Makronlinse
- 400 g Linsedej
Stikkelsbær makronmasse
- 170 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 340 g Sukker
- 150 g Frosne Stikkelsbær (drænet vægt)
- 35 g Hvedemel
- 35 g Past. æggehvider
Topping
- 300 g Kagecreme
- 160 g Bagte Stikkelsbær
- 20 g ODENSE Hasselnøddeflager - 1 kg
Sådan gør du
Stikkelsbær makronmasse
Stikkelsbær tøs op og bages i kantplade i 15 min. ved 100°C. Saften drænes godt fra bærrene. Bittermasse og sukker røres sammen og de drænede stikkelsbær røres i. Mel tilsættes og æggehvider tilsættes til sidst.
Makronlinser
Linsedej rulles ned på 2,5 mm og stikkes ud med rund udstikker Ø 8 cm. Formene fores med linsedejen.
15 g creme sprøjtes i bunden af linsen. De bagte og drænede stikkelsbær fordeles på cremen i linserne. Makronmasse, ca. 35 g pr. stk. sprøjtes på toppen. Pynt med hasselflager og bag linserne ved 190°C i ca. 20 min.