Solbær makronsnitte
Ingredienser
- 1120 g Butterdej
Solbær makronmasse
- 340 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 680 g Sukker
- 300 g Frosne Solbær (drænet vægt)
- 70 g Hvedemel
- 150 g Past. æggehvider
Topping
- 200 g Kagecreme
- 25 g ODENSE Hasselnøddeflager - 1 kg
Sådan gør du
Butterdej
Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej.
Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200°C i ca. 25 min.
Solbær makronmasse
Solbær tøs op og bages i kantplade i 10 min. ved 100°C. Saften drænes godt fra bærrene. Bittermasse og sukker røres sammen og de drænede solbær røres i. Mel tilsættes og æggehvider tilsættes til sidst.
Makronsnitter
Fordel cremen på bunden af butterdejsstængerne. Fordel herefter makronmassen over cremen. Pynt med hasselflager og bag stængerne ved 190°C i ca. 20 min.
Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.