Nougat makronsnitte
Ingredienser
- 1120 g Butterdej
Hindbærmarmelade
- 200 g Hindbær
- 100 g Sukker
- 5 g Pektin
Nougat-makronmasse
- 350 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 420 g Sukker
- 160 g ODENSE Sprøjteklar Nougat - 1 kg
- 50 g Hvedemel
- 210 g Past. æggehvider
Topping
- 150 g Kagecreme
- 25 g ODENSE Hasselnøddeflager - 1 kg
Sådan gør du
Butterdej
Butterdej rulles ned på 2 mm og lægges over en bageplade. Butterdejen prikkes med en pigrulle. Butterdejen skæres til bagepladen og deles i 5 stænger i pladens længde. 10 strimler med en bredde på 2 cm skæres af den overskydende dej.
Kanten af stængerne stryges med vand og en strimmel lægges på hver side. Butterdejsstængerne bages ved 200°C i ca. 25 min.
Hindbær marmelade
Hindbær og sukker (80 g) koges op. Pektin og en lille mængde sukker (20 g) blandes og piskes i den kogende bærmasse. Afkøles. Marmeladen kan opbevares på køl op til 3 uger i tætsluttende emballage.
Nougat-makronmasse
Bittermasse og sukker røres sammen. Mel og nougat røres i massen og æggehvider tilsættes til sidst.
Makronsnitter
Sprøjt en stribe creme i midten på hver butterdejsstang og hindbærmarmelade sprøjtes i striber på hver side af cremen. Fordel herefter nougat-makronmassen over creme/marmelade. Pynt med hasselflager og bag stængerne ved 190°C i ca. 20 min.
Når stængerne er afkølet, skæres en stang på skrå til 8 snitter i rude-form.