ODENSE Logo professionel

Moussesnitte

En dejlig frisk snitte til alle anledninger.
Kan også sælges som stang eller som en tærte.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 102 stk.:
   stk.
Opskrift er beregnet til 102 stk.:
  • Grov marcipanbund (opskrift til 2 bunde/2 rammer)
  • 1080 g ODENSE Mandler med hinder - 1 kg (grofthakket)
  • 1440 g Sukker
  • 1200 g ODENSE Bitter 00 - 5 kg
  • 960 g Past. æggehvider
  • 72 g Bagepulver
  • 24 g Vaniljesukker
  • 300 g Hvedemel
  • Jordbær/rabarber kompot
  • 2500 g Frosne jordbær
  • 2500 g Frosne rabarber
  • 1250 g Sukker
  • 20 g Vaniljesukker
  • 60 g Husblas (30 bl.)
  • Hvid chokolademousse
  • 30 g Husblas (15 bl.)
  • 1500 g Piskefløde
  • 1500 g Hvid chokolade
  • 1500 g Piskefløde
  • 30 g Vaniljesukker

Sådan gør du

Grov marcipanbund
Sukker og Bitter 00 blandes sammen med en spatel. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen, og herefter de grofthakkede mandler. Resten af ingredienserne tilsættes, og det hele blandes godt sammen. Der vejes 2500 g af i en træramme med kageindlæg, og massen smøres ud i et jævnt lag. Bages ved 180°C i ca. 30-35 min.

Jordbær/rabarber kompot
Det hele koges sammen i ca. 20 min., indtil det har en god tyk konsistens. Køles af til stuetemperatur.

30 bl. husblas

Husblas lægges i blød i koldt vand i ca. 5 min. inden det smeltes og blandes sammen med jordbær/rabarber kompotten. Fordeles i de to rammer ovenpå bunden, og sættes på frost.

Hvid chokolademousse
Kog 1500 g fløde op. Tilsæt husblas og hæld over chokoladen, og afkøl til ca. 40°C. Pisk 1500 g fløde til skum med vaniljesukker og vend det i chokoladecremen. Moussen fordeles i de 2 rammer ovenpå kompotten. Smøres jævnt ud med en paletkniv, og sættes på frost inden kagen kan skæres ud i mindre stykker.

Kagen tages ud fra frost, og skæres i mindre stykker på ca. 4 cm i bredden og 8 cm i længden.

Tip

Det kan være en fordel, at drysse lidt kartoffelstivelse oven på kompotten med en sigte, så moussen hæfter bedre på kompotten, når kagen tør op.

Smagen kan varieres alt efter årstid - udskift jordbær/rabarber med fx æble/kanel.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.