Bar' Hasselnødder
Lækre snackbarer
Ingredienser
- 1100 g Mørdej
Hasselnød cookiemasse
- 530 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
- 400 g Tranebær
- 960 g Sukker
- 800 g ODENSE Bitter 00 - 5 kg
- 640 g Past. æggehvider
- 48 g Bagepulver
- 16 g Vaniljesukker
Chokoladeovertræk
- 1500 g ODENSE Mørke chokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 250 g Olie
- 250 g ODENSE Hasselnødder, hakkede - 5 kg
Pynt
- 525 g ODENSE Trøffel med karamelsmag - 5 kg
Sådan gør du
Hasselnød cookiemasse
Sukker og Bitter 00 blandes godt sammen. Æggehviderne tilsættes lidt ad gangen. Derefter tilsættes de hakkede hasselnødder og tranebær, og resten af ingredienserne tilsættes. Det hele blandes godt sammen.
Chokoladeovertræk
Chokoladen smeltes. Olie og hasselnødder tilsættes, og massen er klar til brug.
Samling
Kantbakken fores med mørdej, ca. 1100 g. Derefter hældes marcipan cookiemassen oven på mørdejen og bages ved 180°C i 35-40 min. Når bunden er bagt, sættes den på frost. Den tages ud fra frost og skæres i 3 x 8 cm barer, som overtrækkes med chokoladeovertræk, og pyntes af med en lille top af karameltrøffel.