Mandelroulade med rabarber-hyldeblomstcreme
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 10 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 10 stk.:
Creme
- 200 g snittede Rabarber
- 0,5 g Vaniljestang
- 50 g Sukker
- 8 g Husblas
- 75 g Hyldeblomstsaft koncentreret
- 250 g Græsk Yoghurt
- 50 g Flormelis
- 1 stk. Vaniljestang
- 25 g Piskefløde
Rouladebund
- 150 g Æg
- 125 g Sukker
- 75 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 75 g Hvedemel
- 5 g Bagepulver
- 75 g ODENSE Mandelflager - 1 kg
- Flormelis
Sådan gør du
- Bring langsomt rabarber, vaniljekorn og sukker i kog og lad det simre nogle minutter til rabarberne er møre.
- Læg husblas i blød, knug vandet fra og smelt over vandbad. Bland husblasen med hyldeblomstsaft.
- Rør forsigtigt yoghurt, flormelis og vaniljekorn sammen. Pisk hyldeblomstsaften i og lad det stå til det begynder at tykne. Pisk fløden til flødeskum, vend den i blandingen og smag til.
- Del æggene. Pisk æggehviderne stive, tilsæt sukker lidt ad gangen og pisk til marengs.
- Rør æggeblommerne sammen med revet Kranse XX og vend dem i marengsen. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og vend det forsigtigt sammen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og smør dejen ud på papiret i et jævnt lag. Drys med mandelflager og bag kagebunden 6-8 min. ved 200° C.
- Vend kagebunden ud på et stykke bagepapir drysset med sukker, træk papiret af og smør med rabarberkompot.
- Fordel cremen på den afkølede bund og rul sammen til en roulade. Pak rouladen ind i bagepapiret indtil servering, den bliver kun bedre af at trække.