Leo Løve
Her finder du opskriften på vores sjove kage Leo Løve, som består af en chokoladebund, marmelade og smørcreme, og overtrukket med ODENSE Overtræksmarcipan.
Perfekt til fastelavn eller som bestillingskage til børnefødselsdage.
Ingredienser
Chokoladebund
- 1080 g Margarine
- 1020 g Sukker
- 1080 g Past. æg
- 670 g ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 620 g Hvedemel
- 150 g Kakao pulver
- 300 g Vand
Leo Løve
- Jordbær- eller abrikosmarmelade
- 1000 g Smørcreme
- ODENSE Overtræksmarcipan - Dekorationsmarcipan Gul 2,5 kg
- ODENSE Overtræksmarcipan - Dekorationsmarcipan Sort 2,5 kg
- ODENSE Overtræk mørk - 5 kg
- Slik snørebånd karamel
Sådan gør du
Chokoladebund
Alle ingredienserne kommes i kedlen, hvor der røres ved højeste hastighed i 8 min. Bemærk at alle ingredienserne skal være tempereret ved ca. 20ºC. Massen fordeles i 2 kantplader og stryges glat.
Bages ved ca. 180ºC i ca. 35 min.
Leo løve
2 bunde stikkes ud med en lagkagering på Ø 22 cm. Bundene lægges sammen med marmeladen.
Næsen udstikkes med hjerteudstikker nr. 8. Bunden smøres op med smørcreme og næsen placeres på den opsmurte bund og smøres op med smørcreme. Kagen sættes på køl, da det letter håndteringen.
Løven overtrækkes med gul marcipan, rullet ned på ca. 2 mm.
Øjne: Sort marcipan stukket ud med hjerteudstikker nr. 4 og delt i 2 dele.
Pupiller: Gul marcipan stukket ud med rund udstikker nr. 3. Brun marcipan stukket ud med rund udstikker nr. 2.
Næse: Sort marcipan stukket ud med hjerteudstikker nr. 1 og markeres med chokolade.
Ører: Formes af gul marcipan og trykkes flade. Sort marcipan stukket ud med rund udstikker nr. 4, lægges ovenpå de gule ører.
Mund og knurhår markeres med chokolade.
Manke laves med karamelsnørebånd.