Chokolade bombe
Ingredienser
Chokoladebunde
- 500 g ODENSE Kranse XX - 1 kg eller
- ODENSE Bitter 00 - 1 kg
- 150 g Sukker
- 250 g Æggeblommer
- 150 g Æg
- 125 g Smør
- 150 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
- 150 g Sukker
- 150 g Æggehvider
- 100 g Hvedemel
- 15 g Kakao
Chokoladecreme
- 150 g Piskefløde
- 150 g ODENSE Overtræk Mørk RA/MB - 1 x 2,5 kg
- 150 g ODENSE Mælkechokoladeknapper RA/MB, 150 g
- 30 g Smør (blødt)
Bombe
- 200 g ODENSE Nuga'mole (nøddecreme) - 1 kg
- 100 g ODENSE Hasselnøddeflager - 1 kg
Sådan gør du
Bunde
Kranse XX og sukker røres sammen og æggene tilsættes lidt ad gangen. Chokoladen smeltes og smørret røres i den smeltede chokolade og herefter vendes den i massen. Sukker og æggehvider piskes til marengs og vendes i massen sammen med sigtet mel og kakao.
Fordel dejen i 2 smurte springforme på Ø 24 cm. Bundene bages ved 165° C i ca. 25 min.
Chokoladecreme
Fløden koges op og hældes over al chokoladen og det omrøres til chokoladen er smeltet helt. Det bløde smør røres i chokoladecremen.
Den ene chokoladebund lægges i en springform, foret med bagepapir. Chokoladecremen hældes på bunden og den anden bund ligges på cremen. Lad kagen sætte sig et par timer på køl eller opbevar den på frost.
Inden servering smøres den kolde kage op med ODENSE Nuga’mole eller Sprøjteklar nougat på siden og toppen. Siden pyntes med ristede hasselnøddeflager.
Tip
Kagen kan laves i gastro bakke. Opskriften på bunde og creme skal ganges med 2.