ODENSE Logo professionel

Tapas stykker

Laves i Forme: 6 stk. á 12x46x1 cm

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 6 stk.:
 stk.
Opskrift er beregnet til 6 stk.:
  • Marcipan-mazarin

  • 500 g ODENSE Mandel XX - 500 g
  • 500 g Sukker
  • 50 g Past. æg
  • 350 g Smør stuetemperatur
  • 350 g Past. æg
  • 40 g Hvedemel
  • 40 g Kartoffelmel
  • Mørk Chokoladecreme

  • 900 g Mørk chokolade
  • 900 g Piskefløde
  • Safran chokoladecreme

  • 900 g ODENSE Overtræk Hvid - 1 x 2,5 kg
  • 900 g Piskefløde
  • 2 g Safran
  • 16 g Husblas
  • Hindbærgele

  • 1500 g Hindbær (gerne frosne)
  • 600 g Sukker
  • 400 g Vand
  • 36 g Husblas

Sådan gør du

Marcipan-mazarin
Marcipan og sukker røres sammen med 50 g æg til en ensartet masse. Smørret tilsættes lidt efter lidt. Derefter tilsættes resten af æggene og til sidst vendes melet i. Formene smøres og bagepapir lægges i bundene. Mazarinmassen fordeles i formene og bages ved 160º C i 20-25 min. Efter afbagning trykkes bundene let. Afkøles.

Mørk chokolade
Chokoladen hakkes groft. Fløden koges op, tages af varmen og chokoladen tilsættes. Der røres til blandingen er blank og ensartet. Cremen afkøles til 30-35º C. Cremen hældes oven på bundene, fordeles og de sættes på frost. Ved servering skæres stykkerne ud fra frost i ønsket størrelse og facon. Tapas stykkerne pyntes efter egen fantasi.

Safran chokoladecreme
Chokoladen hakkes groft. Fløde og safran koges op og tages af varmen. Chokoladen og den udblødte husblas tilsættes og der røres indtil blandingen er blank og ensartet. Cremen afkøles til 30-35º C. Chokoladecremen hældes ovenpå bundene, fordeles og de sættes på frost. Ved servering skæres stykkerne ud fra frost i ønsket størrelse og facon. Tapas stykkerne pyntes efter egen fantasi.

Hindbærgele
Hindbær og sukker koges igennem med 1 dl vand, så bærrene er udkogt. Hindbærrene trykkes igennem en sigte så kernerne fjernes. Der skal være 1,8 liter saft. Hindbærsaften koges op igen, fjernes fra varmen og den udblødte husblas tilsættes. Geléen afkøles til 30-35º C. Geléen hældes ovenpå bundene, fordeles og de sættes på frost. Ved servering skæres stykkerne ud fra frost i ønsket størrelse og facon. Tapas stykkerne pyntes efter egen fantasi.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.