Marcipan-polenta-blåbær muffin
Ingredienser
Opskrift er beregnet til 12 stk.:
stk.
Opskrift er beregnet til 12 stk.:
- 150 g Smør
- 200 g Sukker
- 150 g ODENSE Kranse XX - 1 kg
- 100 g Æg (2 stk.)
- 100 g Minutpolenta eller majsgryn
- 1 stk. Appelsin , revet skal (økologisk)
- 100 g Græsk Yoghurt
- 5 g Natron
- 250 g Hvedemel
- 125 g Blåbær
- 50 g ODENSE Mandelflager - 1 kg
Sådan gør du
- Rør smør og sukker blødt og cremet. Smuldr Kranse XX i dejen og rør igen til den er blød og cremet. Rør æggene i et af gangen og rør mindst 2 min. for hvert æg. Rør polenta, revet appelsinskal og yoghurt i dejen og sigt hvedemel samt natron i. Rør det sammen med blåbærrene og kom dejen i muffin forme.
- Drys med mandelflager og bag kagerne ca. 25 min. ved 180° C. Mærk efter med en træpind om kagen er bagt, sidder der stadig dej på pinden, skal den have lidt længere.
- Afkøl og servér gerne dryppet med appelsinsirup.