Lakrids og jordbær lagkage
Flot lagkage med en lys og luftig lagkagebund med citron, tilført en skøn smag af rabarber frugtfyldning. Lagt sammen med mørk chokoladetrøffel med lakridssmag og en dejlig jordbærfromage.
Ingredienser
Lagkagebund med citron (4 plader af 900 g/180 g pr. kage)
- 1600 g Æg
- 1000 g Sukker
- 56 g Vaniljesukker
- 1000 g Hvedemel
- 56 g Bagepulver
- 40 g Citronpasta
Lakridstrøffel
- 1400 g ODENSE Chokoladetrøffel Mørk - 5 kg
- 95 g Lakridspulver
Jordbærfromage
- 275 g CREDI® Fond Jordbær
- 330 g Vand
- 1380 g Piskefløde
Fyld
- 1400 g IGOS Fruit Filling Rabarber 50%, 5 kg
Pynt
- 2000 g ODENSE Overtræksmarcipan - Ekstra Hvid 2,5 kg
Sådan gør du
Lagkagebunde
Pisk sukker, vaniljesukker og æg hvidt.
Bland mel og bagepulver. Vend forsigtigt melblandingen i æggesnapsen. Tilsæt citronpasta.
Fordel 900 g på 4 plader med bagepapir og bag ved 200 grader i 7-8 min.
Lakridstøffel
Varm chokoladetrøffel op så den er flydende. Tag 50 g fra og bland det godt med lakridspulveret. Vend derefter resten af trøflen i.
Jordbærfromage
Tilbered fromagen efter fremgangsmåden på spanden.
Samling af kagen
Udstik 3 bunde pr. kage, med en kagering Ø16 cm.
Læg en bund i ringen og fordel 140 g rabarber Fruit Filling oven på. Fordel lakridstrøflen herpå. Læg en bund på og fordel jordbærfromagen herpå. Slut af med en bund på toppen.
Sæt kagerne på frost.
Smør kagerne op med smørcreme eller flødeskum.
Rul marcipanen ned til 3 mm og overtræk kagerne.
Pynt kagerne eller opbevar dem på frost, inden de pyntes færdig.
Tip
Kan fx sælges som "Gaven til mor" til Mors dag eller som den perfekte fødselsdagskage. Pynt til anledningen eller sæson.