ODENSE Logo professionel

Fragilitélagkage med brombær, solbær og blåbær

En skøn fragilitélagkage fyldt med en smagfuld og farverig mousse.

Ingredienser

Opskrift er beregnet til 12 pers.:
  pers.
Opskrift er beregnet til 12 pers.:

Sådan gør du

Marengs

  1. Bagemassen og (120 g) æggehvider æltes sammen på bordet
  2. Æggehvider (200 g) og sukker piskes op og flormelis tilsættes. Marengsen må ikke piskes for fast. Den blødgjorte masse vendes forsigtigt sammen med den piskede marengs.
  3. Dejen sprøjtes ud på bagepapir på bageplade i en cirkel på Ø 24 cm, fordeles på 3 bunde. Mandelflager drysses over og de bages ved 190°C i 25 min. og afkøles.
  4. Når bundene er kølet af vendes 2 bunde og smøres med smeltet overtræk eller chokolade på undersiden.

Mousse

  1. Bærrene tøs op og koges op sammen med sukker. Blendes evt. og afkøles.
  2. Husblas udblødes. Fløden piskes til skum. Æggeblommer og sukker piskes op. Husblassen smeltes og blandes med frugtpure. Puréen vendes i den piskede æg og flødeskum vendes i til sidst.

Samling

  1. En bund med chokolade lægges nederst og ca. 1/3 moussen sprøjtes på og den anden bund med chokolade lægges på moussen. Den samme mængde mousse sprøjtes på den midterste bund og den sidste lægges øverst.
  2. Med resten af moussen sprøjtes rosetter på toppen og den kan dekoreres med friske bær, chokoladepynt og evt. høvlet chokolade.

Tilmeld nyhedsbrev fra ODENSE Professionel


Vil du modtage nyheder, faglig inspiration og opskrifter til alle anledninger året rundt, samt tips og tricks fra vores konditor? 
Så tilmeld dig vores nyhedsbrev for professionelle her. 

Søg

Gem dine favoritter!


Lad ikke en eneste opskrift gå tabt! Opret en profil nu og start din personlige samling af favoritopskrifter eller produkter.

Bliv medlem af Odense Marcipan's professionelle fællesskab og få nem adgang til dine gemte opskrifter og produkter - når som helst, hvor som helst.